Reiki kezelés

Mi a Reiki? en

Reiki(霊気 vagy レイキ) egy spirituális gyakorlat, melyet Uszui Mikao japán szerzetes fejlesztett ki 1922-ben. A Kurama-hegyen történő három heti böjt és meditáció után. A nagymester Uszui, egyfajta „kimeríthetetlen forrású energia segítségével történő gyógyítás” képességében részesült.

A REIKI:

 • harmonizál
 • elősegíti a blokádok feloldását
 • aktiválja az öngyógyító erőket
 • feloldja a stresszt
 • gyógyító életenergiákat hoz
 • csökkenti és megszünteti a fájdalmakat.

A Reiki jelentése: egyetemes életenergia. Egy olyan energetikai módszer, mellyel az Univerzum energiája érkezik a fogadóhoz.  Aki Reikit továbbít és aki Reikit fogad, az szeretet gyógyító áramába helyezi magát. Reiki nem vallás. Reiki kizárólag a gyógyulást, a gyógyulttá válást, az emberi, állati és növényi egészség megtartását szolgálja. Holisztikusan tehát a test-lélek-szellem egységében hat és a betegség okának megszüntetésén segít dolgozva azon, hogy annak fizikai szinten történő megnyilvánulását feloldja, helyreállítsa a lélek, majd ennek következtében az egész test egészségét. A betegségeknek minden esetben lelki hátterük van. Minden lelki probléma blokkot képez a hozzá tartozó szerv működésében és így annak rezgésszáma lecsökken, azaz energiahiány lép fel amely valamilyen fizikai szintű betegségként lép fel. A kezelés során a Reiki oda áramlik, ahol ilyen energiahiányt érzékel a szervezetben. A Reiki tanításai szerint a mentálisan és spirituálisan egészséges embereknél a fizikai egészség természetes módon következik be, mivel a betegségek első számú kiváltója maga a stressz.

Kiknek ajánlom ezt a gyógymódot, akik:

 • fáradtak, kimerültek, túlhajszoltak,
 • stresszes életmódot élnek,
 • alvászavarokkal küszködnek,
 • testi és vagy lelki problémájuk van,
 • javítani szeretnének életminőségükön és egészségi állapotukon,
 • szeretnék megtapasztalni az érintés gyógyító erejét,
 • szeretnének egy nyugodt órát eltölteni a rohanó mindennapok közepette,
 • szeretnék kézbe venni saját egészségüket,

A kezeléshez hozzátartozik egy nyugtató, feszültségoldó auraharmonizálás és egy csakratisztítás illetve harmonizálás is.

Hogyan történik a kezelés?

A Reiki egy kézrátételes módszer. A kezelés során a test és a lélek töltődik fel a csodálatos energiával. A kezelés, folyamat lényege abban áll, hogy a Reikis, a "kezelő" kapcsolódik a univerzumon Reiki energiájához és továbbítja a befogadó (a kliens) részére. Tehát a reikis egy eszköz, egy antenna, egy továbbító a két pont között. Ő biztosítja hogy a gyógyító, segítő energia eljusson a fogadó, a gyógyító félhez. (A kezelés, gyógyítás szavak nem lennének használhatók az alternatív módszerek esetében, mivel csak a szakképzett orvos, illetve ápoló gyógyíthat. ) Minden érkező energia a klinest szolgálja, az Ő blokkjai megnyitása érdekében a legmagasabb fogadó szintnek megfeleőn. Mivel nem a reikis, hanem kliens maga a reiki energia jut el a betegekhez, nem kezel, hanem a reikivel kezel, így a reiki kezelés, gyógyítás helyes kifejezés. A reiki kezeléssel a hetenkénti A reiki energia kezelés egy kiváló lehetőség, az emberek gyógyítására. A reiki használata a betegség megelőzésére az egészség helyreállítása miatt fontos. Ha megtapasztalja a reikis, hogy saját és a vele kapcsolatban kerülő személyek egészsége, lelki egyensúlya javul, akkor nagyon boldog érzéseket hoz benne létre benne.

Kezelés történhet egy térben, kézrátétellel vagy távgyógyítással, amikor a Reiki energiát továbbító és a Reiki energiát fogadó egymástól távol, egy megbeszélt időpontban kapcsolódnak és a Reiki energia végzi a dolgát. Ez a távolsági kezelés ugyanolyan hatékony, mint amikor személyesen találkoznak.

Hatékonyabb-e a hosszabb kezelés?

Egy átlagos reiki kezelés hossza 1-1,5 óra. Súlyos probléma esetén maximum 2 óra. A kezelés során ugyanis van egy energia limit, amit a kliens fel tud venni, ez határozza meg a kezelés hosszát. Idősek vagy gyerekek esetén a kezelés rövidebb ideig tart, egyszerűen azért, mert kevesebb energiát tudnak felvenni.

Az alapító, Mikao Usui szerint “Amikor az ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség természetesen következik be.” Ez az alapfilozófia áll e mögött.

Mire veszélyes és ártalmas a Reiki?

Veszélyes a betegségekre, mert felszámolja azokat, és az egészséget támogatja. Ha ragaszkodsz a betegséghez, mert sokkal több figyelmet és szeretetet kapsz a családodtól és az ismerőseidtől, akkor a Reiki nem neked való, mert ha meggyógyulsz, ezt a figyelmet elveszítheted.

* Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat és diagnosztizálhat, így a reiki kezelés jogi szempontból közérzetjavító tevékenységnek minősül.

Ismételten el kell mondanom, hogy a Reiki kezelés nem az orvosi gyógyítást váltja ki, de mivel annak hatását javítja, együttesen olyan betegségek is meggyógyulhatnak, amelyek a mai álláspont szerint gyógyíthatatlanok.

Időpont egyeztetésért vedd fel Tündével a kapcsolatot.

kezeles